Key Minnebo

Contactgegevens

De Damhouderestraat 16
Antwerpen 2018
Telefoon: +3232377477

Agenda

Geen opkomende activiteiten.

Er was eens ... Key Minnebo.

Beroepsmatig beschrijf ik mezelf als spreekster, gidse, vertelster en auteur. Verhalen vervullen een belangrijke rol in mijn activiteiten.

Sedert mijn tienerjaren, ben ik gefascineerd door verhalen, legenden, sagen, mythen, sprookjes,… Niet alleen hun verhaallijnen grijpen mijn aandacht, ook hun historische context - de oorsprong van een verhaal. Bovendien houden gelaagdheid van interpretatie en betekenis me steevast in de ban.

Een verhaal spreekt je aan of niet, maar het kan iets doen met een mens!

Soms brengt het ons in contact met echo’s van emoties en gedachten van mensen uit het verleden die deze verhalen creëerden en/of vertelden. En is het niet magisch dat zo'n oude verhalen nog steeds tot ons, vandaag, kunnen spreken?

Soms laat het ons toe gebieden te verkennen van verbeelding, symboliek, zelf-ontdekking,… 

Dit is waarom verhalen in mijn werk een belangrijke plaats opeisen - soms als hoofdonderwerp, soms als metaforen ter verduidelijking van iets, soms als een betovering.

In de loop van de dertig jaren dat ik als spreekster actief ben, heb ik heel wat boeiende mensen mogen ontmoeten - ontmoetingen die soms uitgroeiden tot vriendschap en samenwerkingen, zoals o.m. met Herbert Flack. Ik voel me bevoorrecht en vereerd door hun appreciatie. Het zet mij aan om mijn ontdekkingstochten van geschiedenis en verhalen te blijven delen.

Ik kijk er naar uit om jou te mogen ontmoeten.

Key Minnebo

 

Doelgroepen

Meestal zijn mijn programma's gericht op volwassenen en jongvolwassenen.

Ik heb echter ook specifieke kinderprogramma's over sagen en legenden

Informeer.

Ervaring

Sinds 1995 gids, vertel, adviseer en treed ik op (free-lance zelfstandige).

In opdracht van Toerisme Vlaanderen werkte ik o.m. in 2007 mee aan een syllabus Gidsvaardigheden: deel I Verhaal- en verteltechnieken - samen met met Rita Daneels, Miguel De Clercq, Ann Mulder en Bob De Groof.

 

Trefwoorden

Key Minnebo vertelster
,
causeuse
,
gidse
,
...