Frank degruyter

Contactgegevens

twee dreven
sint-martens-latem 9830
Mobile: 0476/30.22.12

Frank Degruyter is acteur en verteller . Hij maakt solo-theatervoorstellingen voor jongeren en volwassenen

Literatuur komt ruimschoots aan bod met Shakespeare, Roald Dahl, Paul van Ostaijen.

Humor neemt een belangrijke plaats in in zijn werk :

‘GRIMMLACHEN’ is een hilarische vertelvoorsteling met verhalen van de gebroeders Grimm en an dere sprookelaars. Sprookjes voor volwassenen dus.

‘FILE !’ vertelt op 60 manieren het verhaal van een file aan de Sterre in Gent. Je weet niet wat je hoort als jet het voor de 60ste keer weer anders hoort.

‘in de Wolken’ is een voorstelling met klassieke liefdesverhalen.

‘Godvr, de avonturen van God in Gent’ is een grappige kijk op de menselijke kant van God.

‘Mietjes’ is een speelse  bewerking van een aantal mythologische verhalen.

'Van het Westelijk Front geen nieuws' is een voorstelling met verhalen over de Eerste Wereldoorlog.

De teksten die Frank gebruikt, zijn nooit vrijblijvend en worden gekleurd met fijnzinnige humor die net zo goed doet glim- als grimlachen. Frank houdt van woorden en zinnen die ergens over gaan, niet van woorden die enkel dienen om leegte te vullen, van geklets en gezwets, van taal die enkel behang is en verpakking. Hij maakt theater met een hart voor taal.

 

Agenda

Geen opkomende activiteiten.

Doelgroepen

De voorstellingen van Frank Degruyter zijn bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar en voor volwassenen.Sommige voorstellingen zijn geschikt voor eerste, de tweede of de derde graad van het Secundair onderwijs. De voorstellingen voor volwassenen zijn geschikt voor jongeren van 7 tot 177 jaar.

Ervaring

Frank Degruyter speelt sinds 1983, geeft workshops en regisseert zowel beroeps- als amateurvertellers. Hij werkt in Vlaanderen en Nederland, maar dat kan net zo goed in het Frans als in het Engels. Frank ligt mee aan de basis van het Internationaal Vertelfestival in Alden Biesen.

 

Trefwoorden

frank degruyter verteller regisseur docent