De Verhalenwerf

Contactgegevens

Pompstraat, 24
Antwerpen B-2000
Mobile: 0498 389025

De Verhalenwerf is een Antwerpse interculturele organisatie die oude en nieuwe Belgen uitnodigt en stimuleert om basisverhalen uit hun cultuur van herkomst en persoonlijke verhalen met elkaar uit te wisselen. Wij bouwen regenbogen tussen culturen en gemeenschappen, en samen vergroten we onze interculturele en maatschappelijke voetafdruk.

Wij zijn opgestart vanuit enkele spontane vertelactiviteiten met en door een interculturele groep vrienden n.a.v. Wereldverteldag 2013 en het Panafrikaanse filmfestival Fespaco in Ouagadougou. In 2014 organiseerden we als feitelijke vereniging ons interculturele verhalenproject "Trekvogels" in het kader van het project "50 jaar migratie" van Atlas, het Antwerpse huis van diversiteit en integratie, met vertelmomenten, verhalensalons en -workshops, en met de vertelvoorstelling "Trekvogels - الطيور المهاجرة - Konnon yara to - Oiseaux migrateurs" (de geschiedenis van de menselijke migratie, van de oerknal en/of schepping tot vandaag, in vogelvlucht verteld en gezongen door een oude, een belegen en een nieuwe Belg).

In 2015 worden we een vzw, nemen we deel aan het vertelfestival "Antwerpen Vertelt" in Permeke, wisselen we uit met de jongerenprojecten van Europese Culturele Hoofdstad Mons 2015 en van Artistica in Abidjan, organiseren we opnieuw vertelmomenten, verhalensalons en -workshops i.s.m. cultureel ontmoetingscentrum coStA in de Antwerpse Sint-Andrieswijk (een dorp in de stad), en starten we onze educatieve werking op i.s.m. onder andere het Museum Plantin Moretus.

Gelegenheid en aanleiding zat om onze interculturele vertellerspool en onze verhalenbank verder uit te breiden. U bent welkom op onze activiteiten en projecten en op www.verhalenwerf.be, en wij zijn altijd bereid tot uitwisseling en samenwerking.

"Als je goed luistert, zal je op het einde van het verhaal iemand anders geworen zijn, want het is een zuiver en groot verhaal, dat de fouten uitwist, je verstand verheldert en een lang leven bezorgt" (de verteller Vyasa tegen een kind bij het begin van de Mahabharata, in de theaterversie van Peter Brook en Jean-Claude Carrière).

Agenda

Geen opkomende activiteiten.

Contactpersoon

Van Looveren
Walter
0498 389025