Geert De Belder

Contactgegevens

Langstraat 11
Borgerhout 2140
Mobile: 0486 216242

Geert De Belder bewerkte een verhaal uit 1922 van H.P. Lovecraft, de excentrieke pionier van de horror, tot een luisterboek. De Sluimerende Gruwel brengt hij ook op de planken, middenin een beklemmend decor van geluiden en flarden muziek. Tussen de hoofdstukken brengt hij zijn beklemmende muziek op cello en loopstation.

De achtergrondgeluiden én het prachtig Vlaamse stemgeluid van De Belder maken dit luisterboek. Het verhaal alleen via je oren te horen laat zoveel ruimte voor fantasie! (oudweb.nl)

Geert De Belder maakte van (...) The Lurking Fear uit 1922 een geweldige hoorspelbewerking, waarbij hij zelf voor alle muziek en geluidseffecten zorgt. Dat (...) zorgt ervoor dat het verhaal De Sluimerende Gruwel nog bloedstollender wordt dan het eigenlijk al was. (moors magazine)

De cd is een uitstekende kennismaking met het werk van deze schrijver, en biedt ook een heerlijke luisterervaring voor wie houdt van fantasy- en griezelverhalen. (Markant Magazine)

Geert De Belder brengt ook andere verhalen van H.P. Lovecraft, maar dan zonder soundtrack: De Muziek van Erich Zann (The Music of Erich Zann) en Het Ding uit de Duisternis (The Haunter of the Dark).

Agenda

Geen opkomende activiteiten.

Doelgroepen

De Sluimerende Gruwel is minder geschikt voor kinderen beneden de 12 jaar. Alle andere leeftijdscategorieën kunnen een dik uur plezier beleven aan dit old-skool griezelverhaal. 

Ook Het Ding uit de Duisternis is af te raden voor kinderen, maar De Muziek van Erich Zann is wat minder eng.

Ervaring

De Belder maakte verschillende luisterboeken, maar dit is het eerste dat hij ook zelf heeft ingesproken. Als voorstelling ging De Sluimerende Gruwel in première in een uitverkochte Rataplan (Borgerhout).

Trefwoorden

Lovecraft
,
horror
,
griezelverhaal