Patrick Bernauw

Contactgegevens

Brusselbaan 296
Erembodegem 9320
Telefoon: 053783010

Patrick Bernauw schrijft boeken over Mysterieus België, rond onderwerpen als de "Mysteries van het Lam Gods" of "De Moord op Albert I". Hij vertelt zijn verhalen bij u op locatie, maar ook in het kader van een boswandeling in Affligem bijvoorbeeld (Van Galgenberg tot Duivelsput, sagen en legenden uit de streek).

En u kunt ook met hem op wandel in steden als

Aalst: Een Gids voor Utopia - een wandeling door een "Utopisch Aalst van de Verbeelding", aan de hand van Dirk Martens, de eerste drukker en uitgever van de Utopia van Thomas More.

Gent: Waar zijn de Rechtvaardige Rechters gebleven? (Het verdwenen paneel wordt op het eind ook teruggevonden... als u de code kunt breken, tenminste.)

Brugge: Het Heilig Bloed en de Heilige Graal (= onze eigen Da Vinci Code) of Spoken van Brugge (spookverhalen, waar gebeurd natuurlijk).

Brussel: De Steen der Wijzen. (Alchemisten en vrijmetselaars lieten hun geheime handtekening achter in onze hoofdstad.)

Mons: De Engelen van Mons, een historisch mysterie tijdens WOI, toen aan de zijde van de Engelsen in de Slag bij Mons engelen zouden zijn opgedoken,...

Marche-les-Dames: Een reconstructie ter plaatse van De Moord Op Albert I.

Orval: Het Fortuin van de Bourbons... Over de roemruchte "schat van Orval", die nog ergens te vinden moet zijn in de ruïnes van de oude abdij.

 

Agenda

Geen opkomende activiteiten.

Doelgroepen

Patrick Bernauw schreef zowel jeugdboeken als historische thrillers voor volwassenen. Hij vertelt dus ook voor al deze doelgroepen: van jongeren (12+) tot senioren.

Ervaring

25 jaar ervaring met vertel- en muziektheater, en lezingen voor scholen, bibliotheken, socioculturele verenigingen enz...

Trefwoorden

thriller mysteries geschiedenis sagen legenden geheimen spanning stadswandeling stadsspel